Ja està aquí l’esperada Setmana Santa, una setmana per a gaudir conjuntament amb la família i amb la gastronomia espanyola. Avui volem homenatjar les especialistes gastronòmiques d’aquestes dates, així com que aquest any obrirem el Restaurant durant cada dia.
Les celebracions s’han d’aprofitar al màxim, per això mateix estarem a la vostra disposició durant tots els migdies, des del dimecres 17 d’Abril fins al diumenge 21. Tan sols, tancarem durant els torns de la nit. Recorda que podràs gaudir del menú del migdia per 13€ el dimecres i el dijous, des del divendres fins dilluns t’esperarem amb la nostra carta, perquè vinguis a assaborir els nostres plats amb la teva gent.
De totes les Setmanes Santes que se celebren arreu del món, la més coneguda i popular, és la que es viu a Espanya. La nostra tradició, va néixer a l’Edat Mitjana, i actualment és una de les festes populars més reconegudes dins el territori, aconseguint reunir turistes i fidels dins les principals ciutats, sobretot a les que formen part de la comunitat autònoma d’Andalusia, ja que és on més importància té aquesta festa.
Pel que respecta al nostre sector la Setmana Santa, és molt interessant d’analitzar, ja que durant aquestes les famílies es reuneixen i acostumen a cuinar els plats tradicionals que elaboraven els seus avantpassats en aquesta època de l’any. Abans d’explicar-vos algunes de les receptes més típiques, cal recordar que una de les premisses per Setmana Santa és evitar menjar carn vermella, per això es van promocionar més els plats amb peixos i verdures. Uns altres clàssics per aquestes dates són els menjars amb cullera, com el: Potaje de Vigila, elaborat amb cigrons i espinacs o el mític bacalao al pil pil. Si sou fidels al nostre menú de migdia a Barcelona, sabreu que el bacallà és una de les nostres especialitats, no dubteu a demanar-lo com a opció en sopars o menjars.
D’altra banda, també se li dóna molta importància a les postres, més concretament a les postres dolces. És per aquest motiu, que trobem molt comú fer torrijas i pestiños, just aquesta època de l’any. Aquest primer postre va sorgir com a conseqüència de l’excés de sobres de pa, amb el qual s’aprofitava passant-lo per la paella una vegada arrebossat en llet i ou. Un cop fregit se li posava canyella, mel o sucre per donar-li un gust més dolç.
Un altre de les grans tradicions que forma part de la Setmana Santa (segurament aquesta més pròpera al territori Català) és la mona de Pasqua, la festa de la xocolata per a nens i adults en la qual, és costum, regalar al fillol/a una massa de tortell dolç amb un ou de xocolata adornat de plomes i pollets de decoració. Aquesta tradició s’ha desenvolupat fins al punt de distar molt de la tradició. Actualment els pastissers participen en concursos sobre diferents temàtiques que envolten la mona de Pasqua. Com podria ser fer l’ou més gran, fer la mona més bonica…
Com hem comentat la Setmana Santa, és una època de pau i d’amor on les families es retroben i s’ajunten, és per això que estarem encantats de rebre’t al #SantMarti amb l’oferta gastronòmica ambientada en l’època. Algunes de les opcions que podràs tastar serà el llom amb bacallà a la llauna acompanyat de patates fines al vi blanc i all-i oli gratinat, o la fideuà de calamar.
Si el que vols és seguir la tradició més firmament i no vols consumir carn vermella, podem garantir-te una selecció de tapes i entrants frescos com el tàrtar amb llagostins i tomàquet d’hort o la nostra coca amb ventresca. També podràs deixar-te enlluernar per les nostres opcions més innovadores, com els bunyols d’albergínia amb mel de canya i sèsam o les nostres petxines de pelegrí amb crema de fonoll que no et deixaran indiferent.
Per a poder assegurar-te un magnífic dia a Barcelona, reserva la teva taula a través de la nostra pàgina web. Recorda que obrim tots els migdies del 18 al 22 d’Abril de 2019 i tenim un menú per 13€. Recorda: Romandrem tancats durant el torn de sopar. Quins són els teus plans de Setmana Santa? T’escoltem en les nostres xarxes socials!