Amb les vacances enrere i aquest temporal de fred i pluges per davant, sabem que és difícil veure-li la part positiva a les setmanes. Hem volgut explicar-vos perquè, per a nosaltres, el mes de Febrer, té un encant especial; més enllà de Sant Valentí, l’època més freda de l’any porta amb si aliments de temporada irresistibles.
Aliments de fulla verda, ideals per a depurar l’organisme i deslliurar-se dels excessos de festes: Bledes, bròcoli, Api, carxofes… En el nostre menú de mig dia sempre trobaràs una opció Green per a cuidar-te. L’enciam també és de temporada, encara que en la nostra amanides sempre aportem un extra amb canonges, escarola o rúcula.
Entre les nostres tapes de carta recomanem especialment les carxofes confitades amb ou de guatlla i cruixent de pernil ibèric, una delícia que en els mesos d’estiu no es gaudeix en la seva màxima esplendor. El tartar d’alvocat, tomàquet i llagostins; o bé els nostres brots d’enciam amb formatge de cabra caramel·litzat i vinagreta de gerds. Tampoc podeu deixar de provar, si ho trobeu en el menú de mig dia, els pèsols i/o faves; increïbles saltades amb pernil.
Uns altres dels aliments que millor es degusten en temporada són les fruites; amb més nutrients i molt més sabor, sempre apostem per la fruita de temporada com a opció per a postres en el nostre menú de mig dia. A més d’això, podràs gaudir de tocs fruiters en alguns dels nostres millors plats com: els calamars a l’andalusa amb maionesa de llima i wasabi o els tacs amb vedella adobada coriandre, llima i ceba vermella.
Les fruites són les reines de les postres, per això no pots perdre’t les maduixes en el nostre milfulls de crema o el nostre Cheese Cake amb fruits vermells. Consell: A partir de Febrer fins a Maig, prova els nostres maduixots amb suc de taronja o nata, prometem deixar-te sense paraules.
Sabeu que en Sant Martí ens agrada ser honestos i transparents, consumint producte de proximitat i oferint plats que respectin al màxim la qualitat de la matèria primera; per això també oferim peixos segons mercat. Els que saben gaudir dels aliments marins no poden eludir la cita que organitzem cada dijous nit, amb un menú de peix segons mercat, mariscos i sépia o calamar.
En aquesta temporada regnen els peixos blancs com l’orada, el bacallà i el llenguado. Al costat dels millors mariscos presents en la nostra selecció del menú de dijous nit i als nostres arrossos o plats de carta: Les cloïsses, les escopinyes, els escamarlans, la llagosta, els musclos, el polp i les petxines de pelegrí… Són alguns dels animals i crustacis marins que no fallen entre els nostres favorits.
Els que ens coneixeu sabeu que tenim orígens gallecs, així doncs, quan vinguis a veure’ns has d’incloure el polp a la gallega en la teva comanda; si vols provar una altra versió del polp, prova la pota de polp adobada amb suau all i oli. Les petxines de pelegrí amb salsa dolça de vi, el nostre rap amb suquet de llagostins i cloïsses o el bacallà “a la llauna”, són un altre dels motius pels quals voldràs tornar abans que acabi el mes.
Encara et queda alguna excusa per a no venir a visitar-nos? Recorda reservar online per a no quedar-te sense taula i, quan vinguis, etiqueta’ns amb @santmarti.restaurant en xarxes socials.