Ahir anunciàvem que el pròxim dia 25 de Maig, organitzem un sopar en el restaurant per a presentar la nova Carta 2018.
Avui, et presentem un dels vins que ens acompanyaran en aquest sopar.
Es tracta de l’Afortunat Verdejo 2017, un vi de varietal únic de Verdejo, produït a partir de ceps centenaris que tenen un caràcter excepcionalment concentrat i fresc degut a la ubicació a gran altitud de les vinyes triades de la mà del celler Vinyes Singulars:
Es troben en certs municipis de Segòvia, en Moralitat de Coca, Santiuste, Nava de l’Asunción, Guatlla i Llogaret nou del Codonal.
Segons els productors, aquesta posició elevada a Segòvia (totes les parcel·les es troben en la zona més alta de la Denominació de Rueda a uns 900 metres) és la raó per la qual el varietal és capaç d’aconseguir un caràcter tan fresc, en contrast amb altres Verdejos que treuen notes excessivament tropicals o olioses, com pot succeir en les zones baixes de Valladolid en particular.
En el primer impacte, Afortunat revela un nas afruitat que destaca els plàtans i la pinya; després d’arremolinar el got, les aromes arriben a través de l’herba recentment tallada que es barreja molt bé amb tocs subtilment dolços de maracujà.
També hi ha un toc lleugerament amarg en el paladar, per a donar un bon contrast i una agradable sensació de fruita fresca en el final.
Afortunats són els que ho proven!
I afortunadament, nosaltres disposem d’aquest vi produït amb raïms de vinyes de més de 50 anys!
No dubtis a preguntar pels nostres vins quan vinguis a menjar amb nosaltres, com ja hem dit, aquest pròxim dia 25 de maig, no faltarà una ampolla d’Afortunat Verdejo 2017 en la taula dels nostres convidats.
T’animem consultar aquest Blog, anirem informant de més notícies relacionades amb el Sopar de Presentació i tot el que tingui a veure amb Sant Martí Restaurant.
Fins divendres!