Arriba la calor a Barcelona i, amb ell, les solucions refrescants que podem fer per a combatre’l; mantenir-nos hidratats constantment, refrescar-nos en les piscines i platges, caminar sempre per l’ombra, protegir-nos en llocs tancats durant les hores de més intensitat, però hi ha una mica més… En el Sant Martí us volem presentar la nostra aportació gastronòmica per a combatre l’onada de calor a Barcelona:
Gaspatxo andalús i salmorejo cordovès, dos nous plats refrescants elaborats amb aliments de temporada i de proximitat; amb tomàquet mediterrani, hortalisses fresques i el nostre pa d’obrador. Els trobaràs inclosos tant en el menú diari de migdia, com en la carta els caps de setmana i nits. Estem segurs que t’ajudaran a combatre la calor intensa durant els mesos d’estiu, a més de donar un gaudi extra al teu paladar.
Sabries distingir-los?
Tots podem reconèixer visualment tots dos plats, però… us donarem una sèrie d’indicacions perquè sapigueu les principals diferències i les pugueu compartir amb els vostres companys de taula quan us els presentem.
Principals diferències entre el gaspatxo andalús i salmorejo cordovès
Ingredients:
El gaspatxo és una sopa freda d’hortalisses, amanida amb oli i vinagre, creada amb una base de pa dur remullat en aigua, triturat amb tomàquet, cogombre, pebrot verd, pebrot vermell i pebre.
D’altra banda, el salmorejo cordovès és una emulsió més espessa formada amb més quantitat de pa dur remullat en aigua, acompanyat de tomàquet triturat, oli d’oliva i all.
Textura:
La diferència en la textura que permet que el gaspatxo sigui més líquid i per tant es pugui beure, és l’abundant quantitat d’aigua que porta. El salmorejo únicament porta l’aigua que ha absorbit el pa, per això mateix la seva textura és més densa i espessa, la qual cosa fa que sigui perfecte per a menjar acompanyat de crostons o uns altres cruixents.
Guarnició:
En tots dos casos és molt comú afegir-li una sèrie d’ingredients trossejats que actuen com toppings complementant el resultat final amb un gust extra. El gaspatxo s’acostuma a servir acompanyat de crostons, trossets de ceba, pebrot i tomàquet. En canvi al salmorejo se li afegeix com a toc de presentació ou dur picat i taquitos de pernil serrà i més crostons, per descomptat.
Senzill i ràpid, a més de boníssim. Ara ja teniu una excusa més per a tornar a visitar-nos al SantMartí! A més, com hem informat en les nostres xarxes socials, ja hem obert la terrassa!
Ara que ja ets un entès, fes que els teus amics també ho sàpiguen: comparteix el nostre post i veuen a Sant Martí a posar a prova el teu paladar. Amb quin dels dos et quedes?
Esperem saber la teva opinió en TripAdvisor i les teves imatges en Instagram.