Molts de nosaltres, per no dir tots, coneixem la famosa i bonica història de Sant Jordi, però sempre està bé recordar el perquè de la celebració el dia 23 d’abril i d’on prové la tradició de la rosa i el llibre.
La llegenda explica que en un poble hi havia un drac despietat i famolenc que per poder alimentar-se, va arrasar amb tots els animals del poble, deixant sense aliments als ciutadans. Però va arribar un dia en què aquesta criatura es va quedar sense animals amb els quals alimentar-se, així que, com a substitució, va decidir menjar-se als habitants del poble. Va ser llavors quan el rei va imposar una nova llei, fer un sorteig al dia i que l’habitant que sortís, fos sacrificat pel drac, per tal de salvar el poble. La primera persona que va sortir en el sorteig, va ser la princesa del poble. El dia que l’anaven a llançar al drac i acabar amb la seva vida per tal que el poble se salvarà, va aparèixer el cavaller Jordi arribat del nord, preparat per lluitar contra el drac i acabar amb la seva vida, i així ho va aconseguir. De la sang del drac va néixer un enorme roser, i el cavaller que va salvar al poble, va agafar una de les seves roses i se la va oferir a la princesa.
A mesura que anaven passant els anys, el cavaller li seguia regalant la princesa una rosa cada 23 d’Abril, la data en la qual va salvar la princesa del drac, va ser llavors quan aquesta va escriure el relat d’aquesta història d’amor tan bonica, i cada vegada que el cavaller Jordi li regalava la rosa, ella, en agraïment, li regalava un llibre. Des de llavors, a Catalunya ha estat una de les tradicions més admirades i respectades de la història, oferint, als més estimats del teu entorn, com a la teva parella, als teus pares o als teus amics, una rosa o un llibre en honor a aquest preciós dia.
Lo més bonic i el millor pla que pots organitzar per a aquest dia, és un passeig per les Rambles de Barcelona o per altres carrers per poder gaudir de les paradetes que munta la gent i l’alegria que es desprèn en totes les persones de la ciutat. Gaudir del dia i viure aquest moment tan especial, és el pla perfecte per fer amb la teva parella o amics.
Però no tot es basa en una història d’amor, també és un dia per gaudir dels plats més especials i de sabors perfectes que s’han de compartir amb els teus persones més estimades. Els plats més desitjats i originals que se solen gaudir per aquestes dates, són els dolços, ja que el menjar que elaboris amb la teva parella, amics o pares, tu mateix la pots fer especial amb els productes que més t’agradin. Però per donar-vos algunes idees pel que fa a postres típiques de Sant Jordi, us esmentarem algun dels que més encantats ens tenen.
En primer lloc, trobem un cupcake en forma de rosa amb gust de maduixa i extremadament dolça. Un altre dels menjars més típics i que fan encara més especial el dia que s’està celebrant, és el famós Pa de Sant Jordi, elaborat amb els colors de la bandera de Catalunya, que vindrien a ser el groc i el vermell, per donar-li un toc més tradicional i original als àpats. I pel que fa a les pastissos, pastissos o galetes, us recomanem que li doneu un estil més propi, com ara un pastís amb forma de llibre, i complementat per moltes capes de sucre, perquè el sabor es mantingui en el teu paladar a cada cullerada . O bé, unes galetes més grans en forma de rosa, perquè la teva parella gaudeixi d’unes bones postres després d’un sopar romàntic.
Hi ha moltes formes de gaudir aquest gran dia amb els més estimats, i molts plats que tu mateix els pots elaborar de forma especial i única, sobretot les postres. Volem felicitar-vos a tots i cadascun de vosaltres aquest meravellós dia i esperem que el gaudiu al màxim amb les persones que us envolten, Sant Jordi és l’oportunitat perfecta per dedicar una mica més de temps a les persones a les que vols.
Ens entristeix dir que per el 23 d’Abril nostre restaurant tancarà durant tot el dia, per motius de descans i celebració, ja que creiem que és un dia per gaudir-lo amb la parella, amics i família. Però us seguim esperant demà amb més ganes, perquè pugueu gaudir de nou dels nostres plats i seguir passant-ho d’allò més bé amb nosaltres.